Στις δύο πρώτες θέσεις τα Peugeot 3008 DKR στο ράλι Ντακάρ

Η 2η εβδομάδα του ράλι Ντακάρ ξεκίνησε νικηφόρα για την Peugeot και τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δύο μέρες συνολικά 1.693 χιλιόμετρα (7η και 8η ειδική διαδρομή), δίχως να επιτρέπεται στο ενδιάμεσο σέρβις, κατά τη διανυκτέρευση στο Uyuni.

Χτες, λόγω των καιρικών συνθηκών στην περιοχή της La Paz, στη Βολιβία, το 7ο σκέλος μειώθηκε από τα 332 στα 161 χιλιόμετρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η 8η ειδική.

Στην χτεσινή 7η ειδική, οι Peterhansel/Cottret σημείωσαν τη δεύτερη τους νίκη στο φετινό Ντακάρ έχοντας διαφορά 48 δευτερολέπτων από τους Loeb/Elena.

Οι Despres/Castera χάθηκαν, έχασαν χρόνο και βρίσκονται πλέον στην 4η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας μπροστά τους, 3ο  τον Nani Roma (Toyota Hilux).

Στις δύο πρώτες θέσεις τα Peugeot 3008 DKR στο ράλι Ντακάρ

Στοιχεία 7ης ειδικής διαδρομής

  • Τύπος εδάφους: Αμμώδες με πολύπλοκη πλοήγηση
  • Συνθήκες: Θερμοκρασία στους 5 °C

Δηλώσεις οδηγών

Stéphane Peterhansel: «Δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν μία καλή ειδική με πολύ πλοήγηση. Σε μερικά σημεία η άμμος ήταν πολύ μαλακή, αλλά δεν υπήρχαν μεγάλοι αμμόλοφοι. Λόγω του μεγάλου υψόμετρου δεν είχαμε πολύ δύναμη, αλλά είχαμε το πλεονέκτημα πως ακολουθούσαμε τις γραμμές που άφηναν ο Sébastien και ο Nani. Δεν κάναμε κανένα λάθος και φτάσαμε στην δεύτερη μας νίκη. Στην 8η ειδική [σήμερα] ξεκινάμε πρώτοι, κάτι που δεν είναι και το αγαπημένο μας. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε το αυτοκίνητα και να αλλάξουμε τους μπροστινούς με τους πίσω τροχούς».

Sébastien Loeb: «Η πλοήγηση ανάμεσα στους αμμόλοφους ήταν δύσκολη και μερικά από τα waypoints ήταν δύσκολο να βρεθούν, αλλά τελικά η δουλειά έγινε. Δεν χαθήκαμε σε κανένα σημείο της διαδρομής, αλλά όταν έγινε κάτι τέτοιο πολύ σύντομα βρήκαμε τον δρόμο μας. Ήταν μία καλή ημέρα για εμάς. Δεν ξέρω για τα άλλα πληρώματα, αλλά κανείς δεν μας προσπέρασε και αυτό ήταν θετικό. Ήταν τα λιγότερα χιλιόμετρα της διαδρομής που ο Stéphane τα πήγε καλύτερα, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο».

Στις δύο πρώτες θέσεις τα Peugeot 3008 DKR στο ράλι Ντακάρ

Γενική κατάταξη μετά την 7η ειδική διαδρομή

  1. Peterhansel – 3008DKR, 15h 57m 6s
  2. Loeb – 3008DKR, +1m 57s
  3. Roma – Toyota Hi-Lux, +11m 7s
  4. Despres – 3008DKR, +14m 1s
  5. Hirvonen – Mini, +47m 24s

Νίκος Τσάδαρης

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιο σας