ΟΑΕΔ: Γιατί καθυστερούν τα αποτελέσματα για την πρόσληψη 4.000 ανέργων στην Υγεία

Του Βασίλη Αγγελόπουλου

Καθυστέρηση προέκυψε στην ανάρτηση των προσωρινών πινάκων του προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ που αφορά την πρόσληψη 4.000 ωφελούμενων στον τομέα της Υγείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, έλαβαν από την ανάδοχο εταιρία τη λίστα με τους ωφελούμενους, αλλά πραγματοποιούν νέους εξονυχιστικούς ελέγχους, πριν από τη δημοσιοποίηση των πινάκων. Στόχος είναι να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν τα λάθη και οι παραλείψεις, άρα και να μειωθούν οι ενστάσεις που θα υποβληθούν.

Επίσης, ο Οργανισμός θέλει να βρει ένα «γεμάτο τριήμερο», χωρίς αργίες ή κακοκαιρία, για να οριοθετήσει την υποβολή των ενστάσεων. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι είναι πιθανό να παραταθεί και άλλο η καθυστέρηση στην υποβολή των προσωρινών πινάκων.

Με βάση τη νεότερη εκτίμηση, δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν πριν από το τέλος της τρέχουσας ή τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ως φορείς υποδοχείς του προγράμματος έχουν επιλεχθεί τα Γενικά Νοσοκομεία, τα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, οι Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και οι Κεντρικές τους Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ – μονάδες υγείας και τα ΠΕΔΥ – ΠΙ ή ΠΕΔΥ – ΠΠΙ, το υπουργείο Υγείας για την Κεντρική Υπηρεσία του. Επίσης, φορείς υποδοχείς είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ και το ΕΚΑΒ.

Οι συγκεκριμένοι φορείς υποδοχείς θα απασχολήσουν τους μακροχρόνια ανέργους που θα επιλεχθούν μέσω της διαδικασίας μοριοδότησης που έχει θεσπίσει ο ΟΑΕΔ.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των ωφελούμενων είναι:
– Για την κατηγορία ΠΕ έως 1.087 ευρώ
– Για την κατηγορία ΤΕ έως 1.032 ευρώ.
– Για την κατηγορία ΔΕ έως 853 ευρώ.
– Για την κατηγορία ΥΕ έως 755 ευρώ.

Η συνολική διάρκεια απασχόλησης των ωφελούμενων θα είναι 12 μήνες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε το σχόλιο σας