Μηταφίδης: Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, ο Μαδούρο είναι εκλεγμένος

Στην περίπτωση της Βενεζουέλας και του προέδρου της Νικολάς Μαδούρο αναφέρθηκε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης, με αφορμή και παλιότερες δηλώσεις του για το ίδιο θέμα που είχαν ξεσηκώσει αντιδράσεις.

«Στη χώρα αυτή δεν υπάρχει δικτατορία εκτός κι αν τα έχετε μπερδέψει λιγάκι. Υπάρχει εκλεγμένος πρόεδρος και εκλεγμένη κυβέρνηση. Υπάρχει κρίση και σύγκρουση. Αυτό είναι διαφορετικής ποιότητας γιατί δεν πρέπει να πάσχουμε από πολιτική αχρωματοψία με το τι συνέβη στη χώρα μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μηταφίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πως «προφανώς δεν είναι μία δημοκρατία δυτικού τύπου αυτή τη στιγμή και ξέρετε ότι υπάρχει μια ολόκληρη προϊστορία σε αυτά τα ζητήματα. Πάντως αυτοί που προσπαθούν να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν δημοκρατικές δάφνες».

«Εμείς είμαστε αντίθετοι με κάθε αντιδημοκρατική πρακτική και λογική καταστολής», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μηταφίδης έκανε λόγο και για «μαύρη» δημοσιογραφία που «παρουσίασε επιλεκτικά μέρος των απόψεών μου». Ο βουλευτής αναφερόταν σε παλιότερες δηλώσεις του για τη Βενεζουέλα που είχαν προκαλέσει αίσθηση.

Στις παλιότερες αυτές δηλώσεις, είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων: «Σας δίνω, λοιπόν, ορισμένα στοιχεία για αυτούς που έχουν πάθει απίσχναση και οι οποίοι είναι σε καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού, όπως ξέρετε. Του ΟΗΕ είναι, αγαπητοί συνάδελφοι. Στο διάστημα έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες.

Ακούστε κάτι άλλο. Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιο σας