Κρήτη: Η «Αποστολή» με τρεις Μητροπόλεις στο πλευρό αδύναμων οικογενειών

Και ενημερωτική ομιλία από ειδικούς για τη νόσο Alzheimer αλλά και σχετικά με το έργο του «Καρέλλειου» πού δημιούργησε η Αρχιεπισκοπή 

Στο πλευρό αδύναμων οικονομικά οικογενειών της Κρήτης στέκεται  ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τρεις  Μητροπόλεις της μεγαλονήσου.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με την Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο παρείχαν βοήθεια με δέματα τροφίμων ενώ σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου υλοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια στην Νεάπολη Κρήτης .

Συγκεκριμένα στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικά Ασθενών Νεάπολης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» συνέχισε τη μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ  (Sani Sensitive) και την Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» πραγματοποίησε στην Νεάπολη, δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου». Η ομιλία διεξήχθη στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στον Αγ. Νικόλαο και την παρακολούθησαν δεκάδες άτομα. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας  ευχαρίστησε για την συνεργασία τους Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων  κ. Ειρηναίο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο επισημαίνοντας ότι η               με την Εκκλησία της Κρήτης υπάρχουν άριστοι δεσμοί και πως η μεγαλόνησος αποτελεί σημείο αναφοράς στο σχεδιασμό των ανθρωπιστικών παρεμβάσεων. Και αυτή η προσφορά της «Αποστολής» στις ακριτικές περιοχές πραγματοποιήθηκε και με την στήριξη της Aegean Airlines 

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιο σας