Η Yamaha Motor κατασκεύασε το εκατομμυριοστό της δίκυκλο

Η σύγχρονη παρουσία της Yamaha Motor Co., Ltd. στις Φιλιππίνες ξεκίνησε πριν 10 χρόνια, με την ίδρυση του τοπικού ομίλου Yamaha Motor Philippines (YMPH), τον Μάιο του 2007.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε να λειτουργεί ένα προσωρινό εργοστάσιο κατασκευής στην Επαρχία Lagunaμε ετήσια δυναμικότητα 70.000 μονάδων, όπου παράγονταν δίτροχα 105 – 125 κυβικών.

Λίγο αργότερα στη βιομηχανική περιοχή Lima της επαρχίας Batangas άρχισε να κατασκευάζεται ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής. Τον Σεπτέμβριο του 2008 το νέο εργοστάσιο τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, αναλαμβάνοντας και το έργο του προσωρινού εργοστασίου της Laguna.

Την 1η Δεκεμβρίου 2016 η παραγωγή έφτασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου μονάδων!

Η Yamaha Motor κατασκεύασε το εκατομμυριοστό της δίκυκλο

Γιορτάζοντας την κατασκευή του εκατομμυριοστού οχήματος, η Yamaha Φιλιππίνων διοργάνωσε μια αναμνηστική εορτή στην οποία συμμετείχαν μεγαλοστελέχη από τη μητρική από Ιαπωνία, της διοίκησης του εργοστασίου, φυσικά οι 800 εργαζόμενοι στην εταιρεία και πολλοί καλεσμένοι επισκέπτες.

Το «κλου» της εκδήλωσης ήταν η συναρμολόγηση του εκατομμυριοστού δικύκλου, ενός Mio 125 i από τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που δεν δίστασαν να λερώσουν τα χέρια τους μπροστά στο πλήθος επευφημούντων καλεσμένων και υπαλλήλων.

Η Yamaha Motor κατασκεύασε το εκατομμυριοστό της δίκυκλο

Η αγορά μοτοσυκλετών στις Φιλιππίνες διευρύνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Για το 2016 η πρόβλεψη ήταν πως θα ξεπεράσει τις 1.030.000 μονάδες, που σημαίνει αύξηση 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Yamaha σημείωσε πωλήσεις 260.000 μονάδων ή 37% περισσότερες από το 2015. Το μερίδιο της εταιρείας στις Φιλιππίνες μεγαλώνει, αφού οι πωλήσεις των διτρόχων της αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι το σύνολο της αγοράς.

Η YMPH σκοπεύει να παρουσιάσει στην αγορά πολλά νέα μοντέλα για την αύξηση του μεριδίου της, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος Μεσοπρόθεσμος Διοικητικός Σχεδιασμός.

Η Yamaha Motor κατασκεύασε το εκατομμυριοστό της δίκυκλο

Η παρουσία της Yamaha Motor στη χώρα είχε ξεκινήσει το 1962 με την υπογραφή συμβολαίου διανομής με την Norkis Trading Co., Inc. Μέχρι την ίδρυση της Yamaha Φιλιππίνων, η συναρμολόγηση και οι πωλήσεις όλων των Yamaha στις Φιλιππίνες γίνονταν μέσω της Norkis.

Πριν 4 μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2016, το αντίστοιχο εργοστάσιο της Honda στις Φιλιππίνες είχε εορτάσει την κατασκευή 5 εκατομμυρίων δίτροχων.

Η ετήσια παραγωγή δικύκλων στις Φιλιππίνες αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι στις ανταγωνιστικές της χώρες της ASEAN, αλλά σε όγκο παραμένει αισθητά μικρότερη από τον πρώτο της Νοτιοανατολικής Ασίας, την Ινδονησία. Ο σχετικός πίνακας με τα στοιχεία του 2013 δείχνει τη διαφορά.  Η Yamaha Motor κατασκεύασε το εκατομμυριοστό της δίκυκλο

Θανάσης Χούντρας

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιο σας