Η Ρόδος ετοιμάζεται για την αναβίωση αγώνα αυτοκινήτων

Η οργανωτική επιτροπή του Rhodes Circuit συνεχίζει ακάθεκτη και έτσι ο έχων το γενικό πρόσταγμα (;), περιφερειακός σύμβουλος κ. Διακογεωργίου και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής του Rhodes Circuit, διοργανώνουν ένα Test Event, το Σαββατοκύριακο, 14-15 Ιανουαρίου, στην ιστορική αγωνιστική διαδρομή του Νησιού των Ιπποτών.

Με το σύνθημα «Γιατί το Μονακό κι όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο κι όχι η Ρόδος;», η περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ο δήμος Ρόδου και η οργανωτική επιτροπή του Rhodes Circuit στοχεύουν, όχι μόνο στην αναβίωση, μετά από μισό αιώνα του θρυλικού αγώνα, αλλά και στην ανάδειξη του Circuit σε σύγχρονο, διαμορφώνοντας κατάλληλα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA τη διαδρομή.

Απώτερος σκοπός όλων είναι, να φιλοξενήσει σύντομα η Ρόδος διεθνή αγώνα.

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, 14-15 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν με την είσοδο ιππέων του Ιππικού Ομίλου Ρόδου Κάδμος, ξαναζωντανεύοντας μεσαιωνικές δόξες του κάστρου. Η εμφάνιση των ιππέων μαζί με τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Ιππότες Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, λίγο πριν την είσοδο των λαμπερών αυτοκινήτων, εκτός από τον έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα, που θα δώσουν στην όλη εκδήλωση, θα σηματοδοτήσουν και την έναρξη του Test Event.

Η Ρόδος ετοιμάζεται για την αναβίωση αγώνα αυτοκινήτων

Τα δυνατά και γρήγορα αυτοκίνητα, μαζί με τα super cars και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των ρόδιων οδηγών, καθοδηγούμενοι από τον Ροδιακό Σύλλογο Αυτοκίνησης, θα κάνουν μετά από μισό αιώνα το γύρο της θρυλικής διαδρομής, δίνοντας αγωνιστικό χρώμα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Οι Ρόδιοι κι όχι μόνο, θα μπορέσουν το Σάββατο μετά τις 14.00, να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτοκίνητα σε μια έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του δημαρχείου.

Τέλος οι οδηγοί των πανέμορφων αυτοκινήτων, θα περιηγηθούν στους δρόμους της Παλαιάς Πόλης και θα περάσουν από την πλατεία, στο Παλάτι των Ιπποτών. Η περιήγηση δεν θα μείνει εντός της Παλαιάς Πόλης, καθώς οι οδηγοί θα οδηγήσουν μέχρι την αρχόντισσα της Ρόδου, τη Λίνδο.

Η οργανωτική επιτροπή του Rhodes Circuit λοιπόν, προσκαλεί όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς και τους πολίτες του νησιού, να δώσουν το «παρών» στις μοναδικές εκδηλώσεις, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου.  Η Ρόδος ετοιμάζεται για την αναβίωση αγώνα αυτοκινήτων

Νίκος Τσάδαρης

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιο σας