Η Αλόννησος «κερδίζει» και τους Σκανδιναβούς

Η Αλόννησος «κερδίζει» και τους Σκανδιναβούς

Η Αλόννησος «κερδίζει» και τους Σκανδιναβούς

Νέα έρευνα ικανοποίησης των σκανδιναβών τουριστών έδειξε ότι η Αλόννησος… σκοράρει ψηλά, χάρη στις πρωτοβουλίες της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ήσυχο νησί των Σποράδων δεν παύει να εκδηλώνει συνεχώς το ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος, κρατώντας αμείωτο το διεθνές ενδιαφέρον, όπως φάνηκε από νέα έρευνα ικανοποίησης των σκανδιναβών τουριστών.  

Στο πλαίσιο εκδήλωσης του Apollo Travel Group, που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο την Κυριακή 2 Ιουλίου, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών του κορυφαίου Tour Operator της Σκανδιναβίας, ο Δήμος Αλοννήσου απέσπασε την κορυφαία διάκριση για την περιβαλλοντική ευαισθησία ελληνικού προορισμού.

Η επιλογή της Αλοννήσου προέκυψε έπειτα από μεγάλη έρευνα και ψηφοφορία του ταξιδιωτικού κοινού που διενήργησε ο έγκριτος τουριστικός όμιλος, σχετικά με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις και τα ποιοτικά ενδιαφέροντα των τουριστών από τις σκανδιναβικές χώρες.

Η Αλόννησος «κερδίζει» και τους Σκανδιναβούς

Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Πέτρος Βαφίνης, με το βραβείο

Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος του νησιού, κ. Πέτρος Βαφίνης, ένα βραβείο που προέρχεται κατευθείαν από τις προτιμήσεις και τις καρδιές των ταξιδιωτών αποτελεί τη σημαντικότερη δικαίωση, των φορέων, των κατοίκων και του Δήμου του νησιού ​στην προσπάθεια να προσφερθούν​ ποιοτικές υπηρεσίες με σεβασμό στο περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι μερικές από τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Αλοννήσου είναι η προσπάθεια κατάργησης  της πλαστικής σακούλας, η οργανωμένη συλλογή και ανακύκλωση 2.000 ελαστικών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η διαρκή​ς και συλλογική προσπάθεια ανακύκλωσης γενικότερα, καθώς και η προστασία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, του μεγαλύτερου φυσικού Θαλάσσιου Πάρκου της Μεσογείου.  

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

Πηγή: clickatlife.gr

Αφήστε το σχόλιο σας