Ελβετικές τρούφες σοκολάτας απαλές σαν μους

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

225 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
1/8 κουταλιά του γλυκού chipotle ή πιπέρι καγιέν
1 μεγάλη πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
κακάο σε σκόνη
Ένα μαύρο κουτάκι για γλυκά

Εκτέλεση

Στο πάγκο της κουζίνας κόβετε σε πολύ ψιλά κομματάκια την σοκολάτα και την ρίχνετε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι. Συγχρόνως βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε μεσαία θερμοκρασία ίσα ίσα να πάρει μια βράση για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος μέσα στην σοκολάτα και αφήνουμε 3 λεπτά να κάτσει το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σιγά σιγά στην αρχή και δυνατά στη συνέχεια μέχρι να γίνει απαλή η γκανάζ.

Τοποθετούμε 1 μεγάλο φύλλο μεμβράνης στο πάγκο της κουζίνας και ρίχνουμε την γκανάζ την τυλίγουμε απαλά και προσέχουμε να δια τηρεί το σχήμα της . Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει αρκετά και να στέκεται.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε την σοκολάτα στη μέση. Μετά από κάθε μισό κομμάτι το ξανά κόβουμε στη μέση και μετά σε κύβους.

Ρίχνουμε τους κύβους μέσα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε κουτάκι και σερβίρουμε.

Πηγή: news.gr

Αφήστε το σχόλιο σας