Δείτε ΤΙ συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών… Θα σοκαριστείτε!

Δεν σας παροτρύν…Δεν σας παροτρύνουμε να εγκαταλείψετε εντελώς το βερνίκι νυχιών. Απλά θέλουμε να απαριθμήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα συστατικά του, στο σώμα σας.Δες πως να χάσεις 10 Κιλά Μέχρι το Πάσχα ΤΩΡΑ!Δείτε ΤΙ συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών… Θα σοκαριστείτε!Οι κίνδυνοι του βερνικιού νυχιών, έγκειται στην τοξικότητά του. Ορισμένα σύγχρονα καλλυντικά φροντίδας νυχιών περιέχουν τα ακόλουθα συστατικά, ικανά να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας:

  • Τολουόλιο – ένας διαλύτης που δίνει στα νύχια ένα ομαλό φινίρισμα και διατηρεί την χρωστική ουσία. Το τολουόλιο μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα και να προκαλέσει αναπαραγωγικές διαταραχές. Οι πονοκέφαλοι, η αδυναμία, η λιποθυμία και η ναυτία, είναι μερικές μόνο από τις πιθανές συνέπειες της χρήσης υποβαθμισμένων βερνικιών νυχιών.
  • Φορμαλδεΰδη – ένα άχρωμο αέριο που συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας παραμονής του βερνικιού. Εάν πάσχετε από αλλεργίες, η επαφή με φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα και πιθανά χημικά εγκαύματα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, σπασμούς και καρκίνο.
  • Ο φθαλικός διβουτυλεστέρας χρησιμοποιείται ως άρωμα. Η παρουσία αυτού του επικίνδυνου συστατικού μπορεί να προκαλέσει ενδοκρινικές διαταραχές, γυναικολογικές παθήσεις και ασθένειες της αναπνευστικής οδού.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια έρευνα σε μια ομάδα 24 γυναικών. 6 ώρες μετά το βάψιμο των νυχιών τους, οι περισσότερες από αυτές εμφάνισαν αυξημένα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου – ένα παράγωγο φωσφορικού τριφαινυλίου, το οποίο σχηματίζεται κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού. 10 ώρες μετά την έναρξη του πειράματος, τα επίπεδα φωσφορικού διφαινυλίου στα σώματα όλων των συμμετεχόντων ανήλθαν σε 7 φορές υψηλότερα επίπεδα από τον κανονικό. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ανησυχητικά.Ορισμένες συσκευασίες και μπουκάλια βερνικιών νυχιών, έχουν ειδικά σήματα:Πριν αγοράσετε βερνίκι νυχιών, πρώτα απ” όλα να διαβάζετε τα συστατικά του και να θυμάστε – η υγεία σας είναι στα χέρια σας!Δείτε ΤΙ συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών… Θα σοκαριστείτε!Credit: BrightSide

Πηγή: fanpage.gr

Αφήστε το σχόλιο σας