Γιλντιρίμ σε Τσίπρα: Oι παραβιάσεις γίνονται εκατέρωθεν

«Συζητήσαμε με ειλικρίνεια και αμεσότητα. Η Ελλάδα και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο γεωγραφικό πλάτος και μοιράζονται κοινή μοίρα, κοινό μέλλον» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στις κοινές δηλώσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Να δώσουμε προτεραιότητα σε θέματα που υπάρχει συμφωνία», σημείωσε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται βάσει του win win. Εμείς πρέπει να συζητούμε και να δημιουργούμε λύσεις. Η Τουρκία είναι στη φάση της πλήρους ένταξης στην ΕΕ. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωσης δεν συνέλαβε στη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων. Εμείς θέλουμε να κάνουμε καινούργιο ξεκίνημα στις σχέσεις μας με την ΕΕ».

Για το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο, που έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε: «Συζητήσαμε το θέμα των παραβιάσεων. Γίνονται εκατέρωθεν αυτές οι παραβιάσεις. Και το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση. Η άμεση και απευθείας επαφή μας θα βοηθήσει ώστε οι εντάσεις να επιλύονται στα αρχικά τους στάδια. Οι υπουργοί θα συζητήσουν τα θέματα αυτά. Να βρούμε μια κοινή λογική για την επίλυση των προβλημάτων».

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιο σας