Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM: «Παράνομες οι ποινές σε Μπεργκ και Κρέσπο»

Παράνομες είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους Μάρκους Μπεργκ και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο καθηγητής διαιτησίας σημείωσε ότι είναι αντίθετη στους κανονισμούς η τιμωρία των δυο παικτών με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών (που στην περίπτωση του Σουηδού είναι τέσσερις επειδή ήταν αρχηγός).

Όπως εξήγησε στους Αλέξη Σπυρόπουλο-Μάνο Σπανόπουλο, ο Κομίνης έγραψε στο φύλλο αγώνα για «αντιαθλητική συμπεριφορά», κάτι που βάσει του ΚΑΠ τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Είναι σαφές, δε, και από το βίντεο ότι ναι μεν οι δυο παίκτες αγκαλιάζονται, αφού ο Κρέσπο τραβάει από τον λαιμό τον Μπεργκ και πέφτουν μαζί στο έδαφος. Ωστόσο δεν προκύπτει από πουθενά ότι χτύπησαν ο ένας από τον άλλο.

Κατά συνέπεια, τόνισε ότι είναι παράνομη η ποινή που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής και θα πρέπει να επέμβει άμεσα ο αθλητικός εισαγγελέας για να τις ανακαλέσει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας

Για την ποινή των Μπεργκ-Κρέσπο: «Καταρχάς, ο πειθαρχικός κώδικας αναγράφει τι υπάρχει για την κάθε παράβαση. Λέγοντας αντιαθλητική συμπεριφορά ο διαιτητής δεν προσδιορίζει τι συνέβη, ο διαιτητής πρέπει να αναγράφει λεπτομερώς τι συνέβη. Η αντιαθλητική συμπεριφορά επιφέρει κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη. Χρήση βίντεο γίνεται όταν δεν αναγράφει κάτι ο διαιτητής, όταν έχει διαφύγει κάτι της προσοχής του διαιτητή. Εδώ όμως ο Κομίνης έχει γράψει για το περιστατικό, άρα δεν έχει διαφύγει της προσοχής του. Πιστεύω ότι ο αθλητικός δικαστής έχει βάλει λάθος ποινή σε ό,τι αφορά τους Μπεργκ και Κρέσπο. Όχι για τους Κουλιμπαλί και Σάχοφ. Και χρήση του βίντεο να κάνει ο αθλητικός δικαστής, δεν τιμωρεί βάσει του φύλλου αγώνος. Δεν έχουν κάνει παράβαση για να τιμωρηθούν με αγωνιστικές οι δύο ποδοσφαιριστές.

Υπάρχει ασάφεια του φύλλου αγώνος. Είναι υποχρεωμένος για να γράψει… ρεπορτάζ κανονικό ο διαιτητής. Λέει ο κώδικας ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει περιγραφή της φάσης που υπέπεσε στην αντίληψή του. Και χρήση του βίντεο να κάνει ο αθλητικός δικαστής, δεν δικαιολογείται η ποινή που έφαγαν οι δύο ποδοσφαιριστές. Είναι κίτρινη κάρτα, μέχρι εκεί πάει. Όχι κόκκινη».

Για το αν πιστεύει ότι θα μειωθούν οι ποινές των Μάρκους Μπεργκ και Χοσέ-Άνχελ Κρέσπο: «Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν παρέμβαση, επειδή υπάρχουν τα ματς της Κυριακής. Τα άλλα τα παιχνίδια των play offs πιστεύω ότι θα τα παίξουν οι Μπεργκ και Κρέσπο. Νομίζω ότι πρέπει να ζητήσουν επείγουσα αναθεώρηση Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για να γίνει επείγουσα συνεδρίαση. Δεν στέκει με τίποτα η ποινή των Κρέσπο και Μπεργκ».

Πηγή: sport-fm.gr

Αφήστε το σχόλιο σας