Ατελείωτη περηφάνια για τον Ολυμπιακό

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια (με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο) και απέδειξε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ για ποιο λόγο οι φίλοι του αισθάνονται ατέλειωτη περηφάνια παρακολουθώντας τα επικά κατορθώματα της “αρμάδας” του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Πολλά μπορούν να γραφτούν και σίγουρα θα γίνουν πολλές αναλύσεις για τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του Πειραιά σ’ έναν ακόμα θρίαμβο, απέναντι στο πολύ μεγάλο φαβορί. Αυτό όμως που έχει ο Ολυμπιακός στον μέγιστο βαθμό και δεν έχει να κάνει με συστήματα είναι ο χαρακτήρας του. Δεκαπέντε παίκτες, ένας προπονητής και το επιτελείο του, δημιουργούν την “καρδιά του λιονταριού”. Είναι απίστευτος ο τρόπος που ο Ολυμπιακός αρνείται να συμβιβαστεί με την ήττα, είναι εκπληκτική η προσπάθεια των παικτών του Σφαιρόπουλου να υπερκεράσουν κάθε εμπόδιο που θα εμφανιστεί στο παρκέ. Δεν τα καταφέρνουν πάντοτε αλλά όταν μια ομάδα προσπαθεί και επιμένει θα κάνει και τις μεγάλες ανατροπές. Αυτό λοιπόν που έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, ήταν να παρουσιάσει τη μαχητικότητα χιλίων λεόντων για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Αυτός ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στον πρώτο ημιτελικό, είναι ότι δεν ήθελε να βρει μπροστά της η ρωσική ομάδα. Απ’ τη στιγμή που το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν “ορθάνοιχτο”, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πάρει το πάνω χέρι για την επικράτηση. Η ομαδάρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα παίξει στον τελικό διεκδικώντας το τρόπαιο. Ανεξάρτητα απ’ το αν τα καταφέρει ένα είναι σίγουρο, πως ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει κάθε δίκιο να φωνάζει “είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό”. Οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αξίζουν πολλά μπράβο για τη νέα υπέρβαση που έκαναν.

Πηγή: sport-fm.gr

Αφήστε το σχόλιο σας